El president de la Diputació d’Alacant, Carlos Mazón, ha inaugurat este matí en el ADDA el II Congrés d’Intel·ligència Artificial, on ha destacat que l’estratègia d’esta tecnologia “és transversal i ha vingut per a quedar-se”, al mateix temps que ha puntualitzat que este fòrum “situa Alacant, una vegada, més com a referència en el mètode de digitalització no solament a nivell autonòmic o nacional, sinó també internacional”.
Tal com ha recordat Mazón, és el segon any que se celebra a Alacant este congrés “amb la potencialitat i repercussió que comporta”, al mateix temps que ha anunciat que “la meua aspiració és que vinguen molts més i que a partir d’ara ens hàgem guanyat el dret i la responsabilitat de poder ser seu permanent d’este fòrum que marca tendència, marca estratègia i fins i tot marca disseny digital per al futur”.
En aquesta línia, ha ressaltat que és “un orgull que este impuls digital es potencie des de la Generalitat Valenciana, des de l’Ajuntament d’Alacant i des de la pròpia Diputació, atesos els nostres 141 municipis”.
“Estem per a aprendre i aplicar en el sector públic i privat els avanços que presenta el sector. Tenim un magnífic panell de ponències, ja que poques vegades tindrem el luxe de tindre a Alacant unes referències de la talla professional, de l’experiència i de la capacitat de transferir-ho com el que tenim hui en el ADDA”, ha concretat el president, qui ha puntualitzat que “l’estratègia digital que naix a Alacant no té color polític”.
Mazón ha agraït a Casimiro García Abadillo, fundador i director de L’Independent, la idea que va tindre fa un any de posar en marxa aquest fòrum que situa a Alacant i al seu diari com a referència de l’estratègia digital aplicada a la societat.
Per part seua, el diputat d’Innovació, Agenda Digital i Fons Europeus, Adrián Ballester, ha participat en la taula “Aplicacions de la IA en el Sector Públic” on ha indicat que un dels objectius en aquest àmbit és la creació d’un assistent virtual o chatbot per als ajuntaments de la província “amb la finalitat de fer-los més accessibles als ciutadans i permetre una millor interacció”.
Així mateix, ha ressaltat que Suma, gràcies a l’aposta que ha realitzat per la innovació, “s’ha convertit en el nostre laboratori de proves per a aplicar les millores tecnològiques”. “Actualment s’està desenvolupant un programa que llig les escriptures notarials i fa més senzilla l’execució d’impostos i s’està aplicant un *chatbot per a atendre els que requerisquen informació de l’organisme tributari”, ha detallat.
Finalment, el també portaveu del govern de la institució provincial ha avançat, durant la seua intervenció davant un auditori de més de 1.200 persones, que la Diputació està treballant també en un Centre de Processament de Dades “amb el qual pretenem que cada alcalde, que cada ajuntament tinga un centre d’informació que li diga que està ocorrent en el seu municipi per a poder així donar un millor servei al ciutadà”.
L’esdeveniment està impulsat, a més, per SumaInnova, la divisió de Suma Gestió Tributària que aposta per les noves tecnologies i la intel·ligència artificial enfocada a millorar l’atenció i el servei que s’ofereix a ajuntaments i contribuents.
L’esdeveniment ha comptat també amb l’assistència de l’alcalde d’Alacant, Luis Barcala, de la vicepresidenta de Suma i diputada de Tresoreria i Intervenció, María Gómez, i del diputat de Carreteres, Alejandro Morant.