El president la Diputació visita una oficina de l’organisme per a conéixer el funcionament d’este servici, que s’oferirà en col·laboració amb FESORD.
Suma Gestió Tributària oferirà en les seues oficines un servici de vídeo interpretació en llengua de signes per a garantir una atenció adequada a les persones amb dificultats auditives en col·laboració amb la Federació de Persones Sordes de la Comunitat Valenciana (FESORD)
El president de la Diputació d’Alacant, Carlos Mazón, ha visitat este matí, acompanyat per la diputada d’Hisenda, María Gómez, el director de SUMA, José Antonio Belso, i la presidenta de la FESORD, Carolina Galiana, l’oficina de l’organisme ubicada en Poeta Vila i Blanco d’Alacant per a conéixer el funcionament d’este nou servei.
Gràcies a la plataforma SVisual, que gestiona la Fundació FESORD, Suma posa a disposició dels contribuents amb dificultats auditives i des de la pròpia oficina un servici remot de traducció simultània a través d’una videotrucada atesa per intèrprets de llengua de signes, que actuarà de mediador entre l’empleat de l’organisme i la persona sorda, que haurà de sol·licitar cita prèvia.
Mazón, el qual ja va anunciar el passat mes de març la posada en marxa d’este servei en el marc de l’Agenda Social de la Diputació, ha destacat que “potenciar l’accessibilitat en l’ús dels serveis de Suma constitueïx un objectiu essencial en la relació de l’organisme amb els contribuents”. En este sentit, a més de garantir l’accés a les oficines de persones amb problemes de mobilitat, la web de l’organisme compleix les normes d’accessibilitat i usabilitat en la navegació i s’ofereixen més d’una desena de tutorials sobre temes tributaris en distints idiomes, entre ells la llengua de signes.
“Ara, que s’ha tornat a recuperar la presencialitat, fem un pas més per a garantir una adequada atenció a les persones sordes en les nostres oficines, implantant un sistema que contribuirà a trencar les barreres de comunicació amb què cada dia s’enfronten”, ha afegit el president, qui ha insistit en el fet que amb esta iniciativa “complim el nostre compromís d’acostar l’administració a què més el necessiten i que en este cas puguem atendre a tots en igualtat de condicions perquè es beneficien de les múltiples facilitats i possibilitats de pagament que ofereix Suma”.
Mazón ha anunciat, així mateix, que el propòsit és “estendre este sistema a la resta de serveis de la Diputació d’Alacant perquè amb això estem treballant per la igualtat de tots els ciutadans i desenrotllant una agenda social molt important”.
El servici, que es presta utilitzant dispositius digitals com una tauleta o un mòbil, s’oferirà en les deu oficines capçalera de Suma, que concentren el 40% de les atencions presencials a l’any. No obstant això, tal com ha explicat María Gómez, “el dispositiu de traducció remota podrà desplaçar-se a qualsevol altra oficina de l’organisme que així ho requerisca prèviament”.
La presidenta de FESORD ha assenyalat que gràcies al treball conjunt realitzat amb la Diputació “millorarà la qualitat de vida de les persones sordes i es donarà resposta al nostre dret a accedir als servicis en igualtat de condicions”.
Galiana ha agraït, finalment, “l’aposta decidida i la sensibilització de la Diputació per la integració real de les persones sordes”.