El conseller delegat de Llançadora parla davant de més d’un centenar de treballadors de Suma sobre les condicions per a tirar endavant idees i projectes.

La camiseta i el pantaló vaquer no fan a l’emprendedor”, va dir Javier Jiménez, conseller delegat de Llançadora, en resposta a una pregunta d’un treballador de Suma després d’una xarrada per a aconseguir l’èxit emprenent. L’acte es va celebrar el passat dia u en el centre de coworking Ulab, a Alacant, i va comptar amb l’assistència de més d’un centener de treballadors de l’organisme tributari.

Javier Jiménez va destacar davant del personal de Suma la necessitat de treballar en equip, d’espentar tots en la mateixa direcció i de fomentar les iniciatives dels intraemprenedors, persones cada vegada més valorades per les empreses. I posa com a exemple les mesures que s’estan implementant En Suma: “Ojalá moltes empreses feren el mismo”.

Lanzadera (Llançadora) és un projecte de capital privat impulsat per Juan Roig, propietari de Mercadona, per a ajudar a emprenedors a crear empreses eficients. Javier Jiménez va ser presentat pel director de La màxima Gestió Tributària, Manuel Bonilla, impulsor d’estes trobades d’innovació, amb els que es pretén fomentar el treball en equip, el networking i l’intercanvi d’idees dins de l’organització. També va assistir a la trobada Javier Sáez, director de projectes de Lanzadera

En Lanzadera ajudem a gent a convertir els seus sons en realitat. No fem magia”, va assenyalar Javier Jiménez a l’iniciar la seua intervenció. “Las idees no valen per a res si no hi ha darrere gent espentant i l’èxit sempre arriba per la persistencia”, va comentar el responsable de l’empresa davant d’un auditori que va seguir amb gran interés les seues explicacions”

El verdader emprenedor

El verdader emprenedor, segons va emfatitzar el ponent, “tiene que tindre unes característiques que encaixen com a peces d’un puzle entre sí”. I afirma açò després d’haver vist quasi 9.000 empreses i de tractar amb prop de 10.000 persones disposades a fer realitat els seus projectes.

L’autèntic emprenedor, segons l’opinió de Javier Jiménez, es distingix pel següent:

  1. Veu oportunitats on altres no les veuen. “Donde un veu problemes un altre veu oportunidades”
  2. Assumix riscos: “Tiene que eixir de la zona de confort perquè ací s’apoltrona”.
  3. Posa passió en el que fa. “; “La passió és multiplicadora del talento”
  4. Crega ocupació. ”Es una condició indispensable”

L’equip

En este marc, l’emprenedor necessita un equip. ”Es una de les coses en què més nos fijamos”. Per a Javier Jiménez, ”la clau de l’emprenedor sempre és l’equip, la capacitat de portar les idees a cap. Hem vist idees al·lucinants, però ha d’haver-hi lideratge per a fer-les realidad”.

En una empresa, comenta Jiménez, “hay que tindre les regles clares des del principi, cal fer que les persones es comprometen i espentar todos”. I a partir d’ací, continua, és necessari implementar, tirar-se a la piscina, emprendre. I, sobretot, mesurar, perquè “lo que no es mesura no es mejora”.

“Una de les maneres d’aprendre és equivocar-se, caure i alçar-se. L’error és una forma d’aprenentatge. Les opinions no importen i d’estes hi ha un montón”, comenta el director de Lanzadera.”

Sense diners

Per a fer realitat un projecte no cal tindre diners, tal com afirma Javier Jiménez. “La imaginació va a la carrera quan no hi ha diners. La clau està en “tener molta fam, moltes ganes de fer cosas”. I, per descomptat, “hay que estar tot el dia vendiendo”, amb el focus molt centrat per a no dispersar-se. “Lo important no és donar-li molt als clients, sinó siministrarles coses que ells necessiten. La clau està a detectar les seues necessitats i en satisfacerlas”.

Per a finalitzar la seua intervenció, Javier Jiménez, va destacar la importància dels intraemprenedors, persones cada vegada més valorades per les empreses. Són treballadors de vital importància a què cal reconéixer la seua funció i potenciar la seua creativitat creant un entorn de treball adequat. Javier Jiménez es va despedir amb una màxima: “Cambia la forma de veure les coses i les coses cambiarán”. La seua intervenció va ser aplaudida amb entusiasme.