Suma Gestió Tributària ha celebrat un nou Desdejuni d’Innovació en què ha participat la secretària general de Finançament Autonòmic i Local del Ministeri d’Hisenda i Administracions Públiques, Betlem Navarro, on ha destacat la utilitat d’este tipus d’iniciatives dins de l’administració pública, així com l’important treball que realitza Suma per a facilitar i simplificar els tràmits relacionats amb els impostos tant als ajuntaments com als contribuents.

La també exdirectora general del Cadastre ha desenrotllat la seua xarrada formativa davant de més d’un centenar de treballadors de Suma, amb una exposició en què ha presentat les estratègies impulsades pel Govern al llarg dels últims cinc anys entorn de la lluita contra la morositat i la millora del finançament local.

Factura electrònica i pagament a proveïdors

En este marc, ha detallat les claus macroeconòmiques que han permés revertir la greu situació que la crisi havia causat en les arques municipals, permetent, a hores d’ara, aconseguir situacions de superàvit en molts ajuntaments i reforçar la transparència de la gestió municipal, segons ha explicat.

A este respecte, ha posat en valor l’eficàcia d’iniciatives com la factura electrònica, els plans de pagament a proveïdors i les normatives desenrotllades per a garantir que les administracions paguen les seues factures en un temps màxim de 30 dies, “que han permés que els ajuntaments es posen al dia, que controlen els seus gastos i que l’economia fluïsca adecuadamente”.

Nou Elevator Pitch

Després de la seua ponència, Navarro ha tingut l’oportunitat d’assistir a un Elevator Pitch en el que un equip de treballadors de Suma ha presentat un projecte propi dirigit a evitar l’impagament de les sancions de tràfic imposades a conductors estrangers no residents en la província.

Amb una mitjana de 3.000 denúncies anuals, el percentatge de cobrament d’este tipus de sancions a penes és del 25%, la qual cosa representa un perjuí per als ingressos dels ajuntaments a més d’un greuge comparatiu amb els conductors nacionals i estrangers residents.

L’objectiu d’esta iniciativa és que els treballadors de les distintes àrees de Suma s’unisquen i formen equips per a hibridar el seu talent i els seus coneixements amb la missió de desenrotllar projectes viables que contribuïsquen a potenciar l’eficiència de l’organisme i la seua relació amb la societat a diferents nivells.