Suma ha subscrit una Operació Especial de Tresoreria per 244 milions d’euros, import que anticiparà als ajuntaments de la província per a garantir la seua liquiditat. En el Consell Rector de l’organisme tributari s’ha adonat este matí d’esta operació que el president de la Diputació d’Alacant, Carlos Mazón, ha firmat amb set entitats bancàries. El sistema de bestretes permet als municipis que tenen delegada la gestió i cobrament dels seus tributs (IBI i IAE) en Suma afrontar en millors condicions i des de principis d’any el pagament de les seues despeses corrents sense haver d’esperar que finalitze la recaptació dels seus impostos.

Mazón ha manifestat que “fer arribar recursos als nostres ajuntaments és fonamental, especialment ara per les circumstàncies que estem vivint a causa de la crisi sanitària, social i econòmica del Covid-19”. “A això respon l’esforç que fem des de Suma i des de la Diputació d’Alacant per a ajudar als municipis amb estes bestretes de tresoreria”, ha destacat el president, qui ha assenyalat que dits avançaments “permetran alleujar les arques municipals perquè els ajuntaments puguen continuar fent front a les innombrables despeses que la situació està generant i prestant, de manera eficient i eficaç, els servicis que necessiten els ciutadans”.

A més, tal com ha posat de va manifestar Mazón, des de Suma s’ha aconseguit tancar esta operació amb el menor cost financer de la història d’esta – tipus d’interés del 0% i una comissió de no disponibilitat mitjana ponderada del 0,06%- el que es traduirà en un important estalvi per als ajuntaments, que accedeixen a estes bestretes en condicions molt avantatjoses. Tot això, gràcies a les negociacions dutes a terme amb les entitats Banc Sabadell, CaixaBank, Cajamar, Bankia, Caixa Rural Central, Caixa Ontinyent i Eurocaja Rural, que valoren molt positivament la solvència i la bona gestió econòmica-financera de Suma.

Les bestretes es calculen en funció del volum de recaptació estimada de l’IBI i de l’IAE de cada ajuntament per a l’exercici en curs, establint-se un màxim del 75% d’esta comissió. Els municipis poden sol·licitar la quantitat que precisen i els avançaments es fraccionen en mensualitats, de manera que poden disposar cada mes dels diners que necessiten per a les seues despeses corrents.