El president de la Diputació d’Alacant, Carlos Mazón, firmarà demà dilluns un decret per a garantir la continuïtat de la prestació dels servicis essencials i preservar la salut dels empleats públics i dels ciutadans.

El decret establirà la suspensió de l’atenció al públic i fixarà una dràstica reducció de la presència dels empleats en les dependències i oficines dependents de la institució provincial, excepte en el Hogar Provincial, el Centre Doctor Esquerdo i el Consorci Provincial de Bombers, per la naturalesa de dits servicis.

Així mateix, la Diputació desenvoluparà un sistema de teletreball per als seus treballadors que garantirà la prestació de servicis als ciutadans i als ajuntaments del territori.

Els empleats públics de la Diputació romandran a la disposició dels seus respectius servicis de manera permanent.

Estes mesures es prolongaran fins al 30 de març, inclòs.

Divendres passat l’Àrea de Personal de la institució provincial va enviar als treballadors diverses instruccions amb les primeres mesures de prevenció davant l’expansió del coronavirus, després de la reunió que va mantindre el dijous el Comité de Salut i Seguretat.

Durant esta setmana, la Diputació d’Alacant ja ha anat adoptant mesures davant l’evolució de la malaltia, com la suspensió de les meses de contractació i dels processos selectius i oposicions i la cancel·lació de reunions.