Suma Gestió Tributària ha suspés el termini de pagament voluntari dels tributs després del Reial decret 463/2020 pel qual es declara l’Estat d’Alarma en tot el territori nacional. Esta mesura, adoptada pel Govern per a fer front a la crisi del coronavirus, comporta, entre altres conseqüències, la suspensió i interrupció dels terminis per a la tramitació dels procediments de les entitats del Sector Públic.

D’esta forma, el període de recaptació voluntària de SUMA, que va arrancar el passat 5 de març i que estava previst que finalitzara el pròxim 5 de juny, ha quedat suspés. Així mateix, queden en suspens els procediments administratius de gestió que estiguen pendents de compliment de requeriments o tràmits d’audiència i les notificacions administratives.

En el marc de la crisi del COVID-19 i del paquet de mesures adoptades per la Diputació d’Alacant per a contribuir a fer front a la pandèmia i garantir el servici i la seguretat dels empleats públics, Suma va acordar divendres passat ampliar fins al 5 de juny la campanya de cobrament sense recàrrec de l’impost de vehicles i les taxes de guals i fems que, inicialment estava previst que es tancara el 8 de maig. Este període queda ara suspés fins a la pèrdua de vigència de l’estat d’alarma, fixat en 15 dies, prorrogables si així ho autoritza el Congrés dels Diputats.

Unes altres de les accions posades en marxa per a preservar la salut dels treballadors i dels usuaris dels servicis que presta la Diputació i els organismes i entitats dependents de la mateixa ha sigut la suspensió de l’atenció al públic, així com el desenvolupament de teletreball, reduint de manera dràstica la presència dels empleats en dependències i oficines. A més, s’han suspés els cursos i accions formatives de caràcter presencial i les reunions.

Per a conéixer tots els detalls sobre com el poden afectar els terminis de pagament si escau, polse ací.