La Federació de Rem de la Comunitat Valenciana ha organitzat el diumenge 21 de novembre de 2021 l’III Desafiament de Palades solidàries SUMA en les instal·lacions del Real Club de Regatas d’Alacant, una iniciativa que patrocina l’organisme autònom de la Diputació des de fa diversos anys.

La jornada va arrancar a les 9 del matí amb l’activitat de promoció, en el qual 24 participants es van pujar per primera vegada a una embarcació de Falutx-Llaüt Valencià i van conéixer de primera mà les nocions bàsiques i el funcionament d’este esport. L’objectiu no era un altre que el d’acostar el la activitat de rem a tots aquells ciutadans interessats. La inscripció va ser gratuïta i el servici de monitors van ser els encarregats de guiar i donar les indicacions al grup. Els encarregats d’esta promoció furs els membres del Real Club de Regates d’Alacant, Club Rem Dénia, Club Nàutic Benidorm i Club Esportiu Port d’Alacant.

Després de la promoció, va arribar el moment de la celebració de l’III Desafiament, que va comptar amb la participació de huit equips. Sis d’ells pertanyien a la categoria d’Iguals, en la qual almenys un dels representants de cada equip ha patit Càncer de Mama, mentre que la resta d’esportistes disposen de llicència no competitiva anual. Els altres dos equips participants pertanyia a la categoria de Valentes formats per huit esportistes que han patit esta malaltia o una altra relacionada. L’esdeveniment es va organitzar en dues sèries, en les quals les diferents embarcacions es van desafiar i van poder gaudir d’un matí de rem, davant l’atenta mirada del públic que es va donar cita en el Port.

Els clubs participants en el Desafiament van ser Real Club Regatas Alacant amb tres equips d’iguals i un equip de valents, Club Nàutic Benidorm amb un equip d’iguals i un equip de valents, Club Esportiu Port d’Alacant amb dos equips d’iguals i Club Rem Dénia que cedia a una esportista que ha superat un càncer de mama. En total, quasi un centenar d’esportistes van eixir a remar per a posar el seu granet d’arena en esta jornada i ajudar així a la conscienciació sobre esta malaltia.

L’esdeveniment va estar completat amb el suport de l’Associació Rema Vida, que va participar mitjançant el seu treball de suport a l’organització i amb un estand en el qual els interessats podran conéixer la seua labor i les activitats que realitzen. Es tracta d’un grup d’autoajuda per a usuaris amb càncer de mama i ginecològic.