Esforç, motivació, esperit de superació, il·lusió i treball en equip. Són els valors que Suma Gestió Tributària compartix amb l’esport, i concretament amb els 47 equips de tota la província d’Alacant als que patrocina esta temporada i que lluïxen la marca de l’organisme en les seues camisetes i les seues instal·lacions. Així mateix, una temporada més, Suma patrocina la Lliga de Rem de la Comunitat Valenciana.

En total, Suma patrocina a més de 1.000 esportistes de la província pertanyents a esports de distintes modalitats i categories, especialment d’esports minoritaris, equips femenins i de persones amb mobilitat reduïda, com és el cas del bàsquet en cadira de rodes, que habitualment reben menys suport. El programa de patrocini publicitari esportiu de Suma aconseguix esta temporada un total de 395.000 euros, la qual cosa representa un increment del 10% sobre l’anterior.

Per a commemorar esta nova edició del programa de patrocini, més de 600 esportistes i representants dels clubs patrocinats es van donar cita el 30 d’octubre en la Gala del Patrocini Esportiu de Suma Gestió Tributària, que va tindre lloc en l’ADDA i que va comptar amb la participació d’excepció de la judoka olímpica María Bernabéu i de l’expert en lideratge Juan Carlos Cubeiro.

En el transcurs de l’acte, tots els equips van rebre, de mans del vicepresident de la Diputació Alejandro Morant i del director de Suma, Manuel Bonilla, uns diplomes commemoratius en reconeixement a la seua labor a l’hora de promoure els valors del treball en equip, l’esforç i la superació, als que l’organisme tributari associa la seua marca per mitjà d’este important programa de patrocini.

El patrocini que impulsa Suma és de caràcter publicitari i se centra a identificar els valors de la seua marca amb els de l’esport base, el femení i l’adaptat, prestant d’esta manera al mateix temps un important suport a clubs que, en general, gaudixen de menys suport perquè puguen desenrotllar en millors condicions la seua activitat.

Els equips patrocinats pertanyen a les modalitats esportives de bàsquet adaptat, femení i masculí, futbol i futbol sala femení, hoquei sobre patins, rugbi, handbol (femení i masculí), voleibol (femení i masculí) i atletisme de tota la província d’Alacant.

Gala del Patrocini Esportiu

El vicepresident de la Diputació, i al seu torn vicepresident de Suma, Alejandro Morant, va ser l’encarregat d’obrir la Gala del Patrocini Esportiu, destacant el compromís adquirit per l’organisme a l’hora de recolzar l’esport provincial, i molt especialment, l’esport femení “que necessita d’un suport addicional per a poder tindre la visibilitat que es mereix”.

“Mantindre este patrocini representa un esforç important, però el nostre compromís és ferm, perquè recolzar l’esport és recolzar les persones”, va afirmar Morant, que va agrair així mateix la seua col·laboració en este acte a Cajamar, entitat que va estar representada pel seu director territorial, Manuel Nieto Salvador.

A continuació, Juan Carlos Cubeiro, qui ha escrit més de 45 llibres sobre lideratge –els dos últims sobre Zidane i Ronaldo- va conduir un innovador format mixt d’entrevista i conversació amb la judoka alacantina María Bernabéu, qui va estar a punt de penjar-se la medalla i finalment va quedar quinta en la seua categoria en els Jocs Olímpics de Rio de Janeiro.

La judoka va compartir amb els presents la seua experiència vital com a esportista d’elit i com a persona: des del sentiment de fracàs que va sentir després de perdre el combat que li hauria permés aconseguir el bronze en Rio de Janeiro fins a l’esperit d’esforç i superació que la va portar enguany a erigir-se com a campiona en los Juegos Mediterraneos de Tarragona i la motivació que sent per a arribar amb opcions a la cita olímpica de Tòquio 2020. “El fracàs servix per a aprendre i superar-se”, va destacar l’esportista, un clar exemple de resiliència.