El treball de Suma Gestió Tributària sigue collint reconeixements. En aquesta ocasió, l’organisme tributari de la Diputació d’Alacant ha rebut el Premi a la Institució-Empresa de 2019 del Institute of Electrical and Electronics Engineers pel seu èxit en la transformació digital i en l’ús i implementació de noves tecnologies en el marc de l’Economia Digital.

Este guardó, considerat com un dels més prestigiosos del món tecnològic i de la innovació internacional, ha recaigut en anys anteriors en empreses i entitats com Endesa -2018-, Col·legi Oficial d’Enginyers de Telecomunicació / Associació Espanyola d’Enginyers de Telecomunicació -2017-, la Fundació ‘La Caixa’ -2016-, el BBVA Innovation Center -2015- o el projecte WAYRA de Telefónica -2014-.

L’IEEE és la major organització professional tècnica del món, que agrupa en 160 països a més de 420.000 enginyers, científics, tecnòlegs i professionals que es dediquen a l’avanç en la innovació tecnològica i a l’excel·lència en benefici de la humanitat. Entre els seus associats hi ha huit membres que han guanyat el Premi Príncep/Princesa d’Astúries d’Investigació Científica i Tècnica i altres 27 que han obtingut un Premi Nobel en els últims dos segles.

Suma Gestió Tributària arreplegarà el guardó el pròxim mes d’octubre a València, durant la celebració de l’IEEE Day 2019 i la reunió general IEEE de la Regió 8 -Europe, Middle East and Africa-.

En els últims tres anys, l’organisme autònom de la Diputació d’Alacant ha centrat el seu pla estratègic en la transformació digital i la innovació contínua, fent especial insistència en l’eficiència, la transparència, la sostenibilitat i la millora de la qualitat del seu servici als ajuntaments i contribuents, a través de la seua divisió d’innovació SumaInnova.

Per a millorar el que fa i com ho fa, a més d’impulsar l’automatització de processos, l’Administració Electrònica, l’Experiència d’Usuari en les seues gestions via mòbil o la formació MOOC, SumaInnova explora, testa i implementa tecnologies disruptives com la Intel·ligència Artificial, el Big Data o el Blockchain i impulsa a la província fòrums i congressos que ja s’han convertit en referents a nivell internacional.

L’últim d’estes trobades va ser el II Fòrum Internacional Suma Blockchain 2019 ‘La tecnologia Blockchain al servici de la societat’, en que l’IEEE va presentar el seu projecte per a un estàndard internacional en Blockchain de la mà de Ramesh Ramadoss, copresident d’IEEE Blockchain lnitiative, i Clara Neppel, Senior Director European Business Operations at IEEE, davant de més de 500 assistents en l’EUIPO.