Suma Gestió Tributària celebrarà el pròxim 7 de juny un nou Fòrum Internacional de Blockchain amb l’objectiu de continuar aprofundint en el desenrotllament i implementació d’esta puntera tecnologia a fi de millorar la qualitat del servici que l’organisme presta a la societat i incrementar la ciberseguretat.

El president de la Diputació d’Alacant, César Sánchez, ha presentat este matí els detalls d’esta trobada, que tindrà lloc en l’Auditori Europa de l’EUIPO. Este fòrum s’ha convertit ja en un referent a Europa –el passat any va congregar a més de 500 persones i va generar més de tres milions d’impactes en les xarxes socials– i posiciona a Suma entre els organismes pioners en l’exploració i testeo d’esta tecnologia disruptiva implementada en l’administració pública.

Sánchez ha estat acompanyat en la presentació, celebrada en la seu de SUMAINNOVA, pel director de Suma, Manuel Bonilla, el president d’AlicanTEC, Andrés Pedreño, la directora de BAES, Blockchain Labs de la UA, Carmen Pastor, i el president d’IEEE a Espanya, Oscar Martínez.

“Les administracions públiques han d’apostar per la innovació contínua per a estar a l’avantguarda dels avanços tecnològics a fi de millorar els servicis que presten a la societat, generar més eficiències i estalvis, incrementar la ciberseguretat i ser més sostenibles amb l’entorn”, ha destacat Sánchez, el qual ha apuntat, en este sentit, que “l’aposta de Suma pel coneixement i la innovació l’han convertit en una punta de llança, en un model per a altres administracions”.

D’esta manera, el Fòrum Internacional de Suma reunirà a Alacant als principals experts, empreses, universitats i institucions internacionals líders en l’àmbit de la tecnologia Blockchain, que posaran damunt de la taula tot el seu coneixement i casos reals basats en esta tecnologia.

Es tracta d’un fòrum gratuït i obert a tot el públic general, on s’explicarà el funcionament i les possibles aplicacions d’esta tecnologia en els distints sectors. A més, comptarà amb la participació de CEOS i directius d’empreses i startups, que són un clar cas d’èxit en l’aplicació d’esta tecnologia, que contaran les seues experiències i la seua metodologia.

En esta segona edició, ha detallat Bonilla, s’analitzarà, entre altres qüestions, el repte de l’estandardització del blockchain per a Europa, un projecte en què està treballant l’associació mundial d’enginyers IEEE, i s’oferirà una visió legal del Blockchain. Els reptes i oportunitats d’esta tecnologia disruptiva i la presentació de casos reals d’ús de la mateixa en administracions públiques, com el que desenrotlla Suma per a les sancions de trànsit, són altres dels panells que contempla este congrés.

A més, es disposarà d’un espai gratuït perquè empreses, grups o equips exposen els seus projectes relacionats amb Blockchain.

Tots els assistents a esta presentació han destacat l’oportunitat d’este fòrum, així com l’aposta que la Diputació d’Alacant i Suma realitzen “per este tipus d’iniciatives que col·loquen a Alacant en el mapa tecnològic europeu”, ha indicat Pedreño.

El termini d’inscripció per a assistir a la trobada, que també es retransmetrà per streaming, ja està obert i s’ha de realitzar en http://blockchain.forosuma.es