Més de 114.000 contribuents de la província d’Alacant es van beneficiar durant l’any 2021 de les facilitats de pagament que ofereix Suma Gestió Tributària per import de més de 74,2 milions d’euros. Així es desprén dels resultats de recaptació del passat exercici en el qual l’organisme de la Diputació d’Alacant va reforçar les opcions de pagament per a ajudar als ciutadans en aquest especial període marcat pel Covid.

El president de la institució provincial, Carlos Mazón, s’ha reunit este matí amb la diputada de Tresoreria, María Gómez, i el director de Suma, José Antonio Belso, per a analitzar la memòria de resultats de 2021, un any en què es va recaptar per als ajuntaments de la província 724,5 milions d’euros en voluntària, recuperant-se els nivells previs a la pandèmia.

Quant a les facilitats de pagament, Mazón ha ressaltat que “des de la Diputació d’Alacant no sols estem baixant els impostos (recàrrec provincial de l’IAE), sinó que estem ajudant des de Suma als ciutadans al pagament de les seues obligacions tributàries a través del fraccionament i ajornament o el pla de pagament personalitzat”. En este sentit, ha destacat que “és fonamental ajudar des de les administracions als ciutadans quan més el necessiten i ara, a causa de la pandèmia, és el moment d’estar, més que mai, prop d’ells en el seu dia a dia”. Sobre este tema, ha recordat, a més, que durant els anys de la pandèmia, Suma també ha ampliat els períodes de recaptació voluntària, vigents encara actualment, com a fórmula per a ajudar als contribuents, ja que disposen d’un major termini per a afrontar el pagament dels seus tributs.

Fruit d’aqueixa aposta per intensificar les eines de pagament, 85.075 contribuents, per un import de 63.8 milions d’euros, es van beneficiar el passat exercici d’ajornaments i fraccionaments en voluntària o executiva, mentre que altres 28.930, per un total de 10,4 milions, es van acollir a plans de pagament personalitzats.

D’altra banda, les xifres registrades llancen uns “extraordinaris ingressos per als ajuntaments que tenen delegada en Suma la gestió dels seus tributs”. En este punt, Gómez ha explicat que el volum d’ingressos per als municipis ha crescut en 5,3 milions d’euros –un 0,7% més que l’anterior- fins a aconseguir els 724,5 milions d’euros en voluntària “el que constata la recuperació de la trajectòria recaptatòria prèvia a la pandèmia”.

El percentatge de cobrament mitjà sobre el padró és del 84,4%, arribant a aconseguir el 95,6% en el cobrament de l’IAE i del 92,2% de l’IBI. Per part seua, l’evolució de l’executiva s’aproxima també als valors de 2019 i arriba als 110,2 milions d’euros.

Aconseguir estes xifres és conseqüència de l’aposta per l’eficiència, la qual cosa es demostra amb l’elevada ràtio de consecució de cobrament, la posada a la disposició del màxim nombre d’eines i facilitats de pagament i la vocació d’atenció als ciutadans”, ha assenyalat, per part seua, José Antonio Belso.