Suma Gestió Tributària aplicarà una baixada de la taxa que cobra als ajuntaments de la província per la gestió i recaptació dels seus impostos i tributs que generarà un estalvi en les arques municipals superior al mig milió d’euros. El Consell Rector de l’organisme ha aprovat, per unanimitat, la reducció de la taxa del 2,3% al 2,2% sobre el total de la recaptació dels tributs en període voluntari per al que resta d’exercici. Esta mesura haurà de ser ratificada pel ple de la Diputació d’Alacant.

El president de la institució provincial, Carlos Mazón, ha destacat que “gràcies al nivell d’eficiència aconseguit per Suma, després d’una gestió estratègica d’optimització de recursos i una aposta per la innovació i la digitalització, estem en condicions de rebaixar el que els ajuntaments abonen a l’organisme per la gestió dels seus tributs”.

En este sentit, ha detallat que aquesta rebaixa, que afectarà la gestió d’impostos com l’IBI, l’IAE o el IVTM, propiciarà un estalvi per als municipis d’uns 588.000 euros en aquest any 2022, “uns diners que els consistoris podran derivar a altres necessitats, com l’execució de projectes de millora de les seues instal·lacions i serveis municipals”.

Per part seua, la diputada d’Hisenda i vicepresidenta de l’organisme, María Gómez, ha posat de manifest que aquesta reducció “constata la validesa del model de gestió integral que realitza Suma i reforça la seua posició d’avantguarda entre els ens de recaptació tributària a nivell nacional”.

“La implementació de diverses reenginyeries de processos, la incorporació de noves eines tecnològiques i la implicació de l’equip humà ens ha permés generar importants estalvis sense menyscapte en l’excel·lència i qualitat del servici”, ha assenyalat, finalment, el director de Suma, José Antonio Belso.