Suma Gestió Tributària, organisme de la Diputació d’Alacant, s’ha plantejat un nou repte a través del seu programa de Voluntariat, en esta ocasió per mitjà d’un crowdfunding (finançament col·lectiu de donació) dirigit a ajudar a l’Associació ASPANION a condicionar un pis d’acollida que té a Alacant per a recolzar les famílies de xiquets oncològics.

La iniciativa va sorgir a conseqüència de que membres del Voluntariat de Suma es posaren en contacte amb l’associació i feren una visita al seu pis d’acollida per a les famílies, que al mateix temps alberga una oficina d’atenció. El dit pis està destinat a acollir famílies amb xiquets oncològics ingressats en l’Hospital General d’Alacant.

Després de conéixer les necessitats existents per a recolzar esta important labor de suport als familiars, el Voluntariat de Suma no ha dubtat a llançar un nou repte per a sumar el seu granit d’arena i fer extensiva esta iniciativa al conjunt de la societat.

Per a això, s’ha donat d’alta el repte “Pis Solidari” en el web de crowdfunding migranodearena.org, perquè qualsevol persona que ho desitge puga donar la quantitat de considere, per xicoteta que siga. Així mateix, la iniciativa s’ha fet extensiva al Congrés Internacional d’Intel·ligència Artificial que se celebrarà el pròxim 23 de novembre en l’ADDA i que congregarà a més de 1.200 assistents. Una part de la recaptació del còctel que se servirà es destinarà a este projecte.

Els reptes del Voluntariat de Suma

El Voluntariat de Suma és un projecte que va nàixer fa dos anys, a iniciativa d’un grup de treballadors de l’organisme de gestió tributària amb el suport de la direcció. En este temps han sigut diverses les causes socials que el Voluntariat de Suma ha promogut amb èxit, entre elles l’arreplegada de material escolar per a l’associació ACCII i destinat a un col·legi de Togo, la recaptació de fons per a la infància en el Dia de la Banderita de Creu Roja, la recaptació d’aliments i joguets per a Cáritas i Creu Roja o la participació en la carrera contra el càncer de mama d’APAMM.

L’últim repte del Voluntariat de Suma va ser a favor de la Fundació Pequeño Deseo per a complir el desig d’una xiqueta oncològica. El repte no sols es va complir, sinó que va superar totes les expectatives gràcies a les 400 micro donacions realitzades per part dels treballadors de Suma, que una vegada més van demostrar el seu compromís social i la seua implicació amb els projectes que planteja el Voluntariat.

“Cuidar als que cuiden”

Amb el lema “Cuidar als que cuiden”, Aspanion desenrotlla una important labor de suport a les famílies de xiquets oncològics des de 1985 a la Comunitat Valenciana. Des de les seues seus d’Alacant i València, l’associació atén cada any una mitjana de 130-140 nous casos de menors amb edats compreses entre els 0 i els 18 anys que han sigut diagnosticats i tractats en alguna de les tres unitats de referència d’Oncologia Pediàtrica de la Comunitat.